Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

ШУМЕН 2009

Мнениеот nightingale » Вто Сеп 29, 2009 10:48 pm

Мъро написа:на по трагичен пазар отдавна не бях пресъствал много стока но с много ниско качество чудя се защо въобще ги гледат и ако бях аз щеше да ме е срам да изкарам такива мръсни и проскубани птици на пазара да продавам.тук там имаше нещо интересно много хора който само гледат почти никакъв алъш вериш не стана
'' Шумен'' трябва да се види, за да може човек да си изгради ясна представа за случващото се в страната и положението за смешният ни зообизнес и ''процъвтяващата'' ни кафезна орнитология. :|
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Вто Сеп 29, 2009 11:46 pm

И за да не бъда празнословен разгледайте този сайт с клетките на ферпласт.(италианската ширпотреба) Аз съм купувал доста от тези модели. И досега изпозв3ам някои от тях. Ще ви дам пример. Клетките с име ''piano 4'' струват 14 евро и то забележете , не в Италия ами във Франция. Държава толкова отдалечена от Италия колкото и ние.Докато едно нещо което е с посредствено качество струва в пъти(в случаят 4) по скъпо от колкото базовата му цена положението ще е това. И ние ще си останем най големите балъмуреци не само на планетата ами и във вселената. http://shop.zoomania.org/Za-ptici/Kletki/Ferplast.html
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Сря Сеп 30, 2009 1:14 am

nightingale написа:И за да не бъда празнословен разгледайте този сайт с клетките на ферпласт.(италианската ширпотреба) Аз съм купувал доста от тези модели. И досега изпозв3ам някои от тях. Ще ви дам пример. Клетките с име ''piano 4'' струват 14 евро и то забележете , не в Италия ами във Франция. Държава толкова отдалечена от Италия колкото и ние.Докато едно нещо което е с посредствено качество струва в пъти(в случаят 4) по скъпо от колкото базовата му цена положението ще е това. И ние ще си останем най големите балъмуреци не само на планетата ами и във вселената. http://shop.zoomania.org/Za-ptici/Kletki/Ferplast.html

Не си прав ! Нали знаеш , че и аз си завирам носа там , където не му е мястото ..... :D

Та ето ти информация относно споменатият кафез : ''piano 4''

На френски : 48.10 EUR
http://www.kalaoshop.com/boutique/fiche ... g=1&num=31

на румънски :198,02 RON
http://www.pepika.ro/produse/103-pasari ... -alba.html

на руски : 2 972 Рубля
http://prokormi.ru/?birds&show=463eedf3b7bd6

на английски :RRP: £55.50
Our Price: £47.18 Inc Vat.
http://www.petcentreonline.co.uk/ecomme ... t~1240.htm

на немски намерих само цената за " piano 6 ": € 86,90
http://www.shopzilla.de/8N_-_cat_id--15 ... 1496448968

на испански : 73,95 €
http://www.mundoanuncio.com/anuncio/jau ... 03774.html

на български : 112.00 лв.
инфо от твоя линк

Но на италиански не можах да намеря цената :think:
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Сря Сеп 30, 2009 1:29 am

Май сме по-големи балъмуреци от колкото си мислех. :think:
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Чет Окт 01, 2009 4:21 pm

христо абаджиев написа:Ас също бах в Н.Загора общо взето не пропускам такива мироприятия и не видях нищо трагично и отчаиващо.Всички пазари от това естество се провеждат по този начин.Това е мястото където може да намериш реализация на хобито си или където да закупиш неопходимото на свястна цена.Вупреки че условията не са от наи потходящите ас съм блогодарен че има хора които предоставят базите си за такива пазари.Както сопственика на конната база в Н.Загора,Собственика на ранчето в Сивлиево и много други.
Прав си Христо. Само искам да допълня ,че в Севлиево ежемесечните изложби не са в ранчото вече а на мястото на битака. :drinks:
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот doctora » Съб Окт 03, 2009 12:07 am

Според мен на такъв пазар трудно се реализира хобито, а да си купиш необходимото е много сложно...
Малиноа-bellen-винаги "L" и никога"R" ; belrol-винаги "R" и никога "L"; fluitrol-едва доловимо "R" и никога "L" ;tjokken-удари с пръст по стара порта;tjokkenrol-същото но по бързо и едва доловимо "R"
doctora
потребител
потребител

Мнениеот todpetrov » Нед Окт 04, 2009 8:33 pm

Шумен е място за такива като мен ако изкарат пилета да ги продават там ! Много трудно може да се намери нещо освен ако не се оговори човек с някой там да се видят да разменят нещо качествено стига някой да разполага с такава стока .
todpetrov
потребител
потребител

Мнениеот Мъро » Вто Окт 06, 2009 10:57 pm

така е но всеки е наблегнал на ширпотреба качествените птици струват пари а като гледам много малко са хората ги интересува качеството важно е да вземем даден вид да кажем че го имаме и на ниска цена а какво вземаме няма значение.Ще дам пример от пазара в шумен един "колега" изкарал пилета от пенант и пъстра розела който преличат на пенанти и за такива ги продаваше по 50 лв и познайте за отрицателно време ги продаде защото пенанти по 50 лв не се намират всеки ден,а всъщност какво си купиха хората едни катъри без стойност
Аватар
Мъро
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Вто Окт 06, 2009 11:50 pm

В случаят стоката е шир потреба,но съгласи се ,че и купувачите са били такива. Не може един познавач на розелите да не хване измамата,дори и да се заблуди от цветът ,размерът на птицата би му подсказъл ,че кръвта не е чиста. Прав си Мъро разбира се,но мисля ,че като цяло в България ценителите на птици са малко.Вярно ,папагалджии и канарджии -много ,но ценители малко. Всъщност навсякъде е така и мисля, че сме в нормите на ''балъмуреците'' :wink:
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот Мъро » Вто Окт 06, 2009 11:59 pm

това исках да кажа че разбирачите и ценителите са много малко но хората който се мислят за такива са много дойде един при мен и взе да ми развива теории за неофемите и колко вида били и мойте не били такива за каквито ги продавам и още куб глупости включително и да не го уча.колегата каза че натакива пазари само може да разминиш птица ако имаш уговорка ами на практика така става въртят се едни и същи птици в група хора и това
Аватар
Мъро
потребител
потребител

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Сря Окт 07, 2009 11:58 am

Така е на практика,вземете една суспендирана ситема разтвор ,да не се изразявам по-грубо,разбъркайте я и ще видите какво ще се появи на повърхността.Нещата с по-голямо относително тегло ,а и да предположим по-ценното са на дъното и, ако не знаеш къде и как да ги откриеш си остават там.Първичният субект, бърка направо с ръката, а останалите с пръчка,но и в двата случая миризмата се усеща.И в двата случая не виждам проблем,защото се касае за ниво на култура.За всеки влак си има пътници и контроли,а проблема е в това ,че липсват реалните стандарти и се мери с един аршин.От къде да дойде качеството и как да бъде определено ситото за това ,като няма такова ,а и тези влагащи повече интелектуална енергия не смятат това за нужно не само към този момент ,а и по принцип.
Важното е кокошарникът да е пълен,а къде ще изсипем коришките не чак толкова,макар на днешно време да са по-скъпи от продуцентите си. :(
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Мнениеот Dr. Velev » Чет Окт 08, 2009 12:32 am

nightingale написа:
Мъро написа:на по трагичен пазар отдавна не бях пресъствал много стока но с много ниско качество чудя се защо въобще ги гледат и ако бях аз щеше да ме е срам да изкарам такива мръсни и проскубани птици на пазара да продавам.тук там имаше нещо интересно много хора който само гледат почти никакъв алъш вериш не стана
'' Шумен'' трябва да се види, за да може човек да си изгради ясна представа за случващото се в страната и положението за смешният ни зообизнес и ''процъвтяващата'' ни кафезна орнитология. :|

Шумен няма нищо общосъс сериозната организирана към БАДП "кафезна орнитология"
Аватар
Dr. Velev
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изложби, пазари