Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

ШУМЕН 2009

Мнениеот Мъро » Чет Окт 08, 2009 10:34 am

Велев не ставай смешен :lol:
Аватар
Мъро
потребител
потребител

Мнениеот doctora » Чет Окт 08, 2009 7:24 pm

Д-р Велев е, и прав и не. БАДП организира изложения, а такива без продажби не стават. А кой какви птици продава е друга тема. Важно е всеки да преценя какво купува.
Малиноа-bellen-винаги "L" и никога"R" ; belrol-винаги "R" и никога "L"; fluitrol-едва доловимо "R" и никога "L" ;tjokken-удари с пръст по стара порта;tjokkenrol-същото но по бързо и едва доловимо "R"
doctora
потребител
потребител

Мнениеот петър » Чет Окт 08, 2009 10:50 pm

Навсякъде клиентите хем не разбират,хем ги е страх да се не минат и вървят евтините и посредствени птици,проблема при нас е ,че нямаме стока.На организираните от БАДП изложби също няма достатъчно качествени птици за продажба,защото там има монопол и такси кой да продава и кой не и избора е нищожен.Асега малко снимки от един по-хубав пазар.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
петър
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Чет Окт 08, 2009 10:55 pm

По колко харчат диамантените амадини?
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот петър » Чет Окт 08, 2009 11:00 pm

да ти кажа честно не съм се интересувал,по принцип птиците не са скъпи-има канарчета по10-20евро,тези дни ще снимам новите ми придобивки,чифт мандаринки и златни фазани са 40-50евро,вълнистите обикновени по5,гулдите около20-30,мутациите на зеленика и брезова скатия по30.
петър
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Чет Окт 08, 2009 11:05 pm

Разкажи моля те повече за мутациите на дивите птици.Излишно е да те питам за тези от щиглецът. Ако имаш спомен ще се радвам да споделиш/
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот петър » Пет Окт 09, 2009 7:42 pm

на този пазар търгуват обикновени любители и отделно префесионални търговци.най-интересната мутация е бял кос-беше женска и струваше175евро.най-често се срещат мутации на брезови скатии-не знам защо-виждал съм ахати,изабели,дори опали и фео-от любителите можеш да ги вземеш за 20евро с 10повече са при търговците,следват червенушките-рядко има мутации-като тази от една снимка,която показах,тук цените са около 80евро за двойка.зелениките също са на почит-в момента най-модерни са чисто жълтите-на снимките,които бях показал.долната птица е жълта зеленика-пак се опитват да ги продават в чифт с ахатова,иначе ахати-малко по-светли от дивия тип има много-цените за ахатите са 20евро,другите са около 35-40бройката,рядко се намират и мутации на елшовата скатия .Щиглеците са дефицит-май те се размножават най-трудно в неволя-срещал съм цени от 50евро за дива форма,70евро за т.нар. сибирски и около 150за белите-едната,но съм ги виждал само веднъж-такива на международни изложби италианците предлагат и за около 900 евро чифта.ако щете вярвайте и врабчета продават- и те май ще станат дефицит.дроздове също има,насекомоядните не са представени.по-късно ще ти изпратя снимка на едно славейче специално за теб.
петър
потребител
потребител

Мнениеот петър » Пет Окт 09, 2009 10:31 pm

ето го славейчето-едно време имаше такива и на изложбите в София,виждали сме и венецуелски скатиии мозамбици.

Изображение
петър
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Пет Окт 09, 2009 11:14 pm

Kогато в България идваха руски гастърбайтъри от бившата СССР по точно от бившите Азиатски републики тези птици се виждаха често не само по изложбите. Продаваха се наред с ушатите скорци за смешните 8-10 лева. Сега струват 100-150 евро. За жалост това не е славей а :Leiothrix lutea ,Слънчевата птица или японският и пекински славей няма нищо общо с ''маестрото'' LUSCINIA. Но ти благодаря за подарака :drinks:
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот П.Петков » Съб Окт 10, 2009 12:00 am

пешо..недей така,недей да казваш веднъж,че не знаеш въпросната птица каква мутация е и след това,че си виждал и фео и какво ли не,недей,че част от мутациите все още не са утвърдени,все още се спори за тях,други въобще ги няма,недей да объркваш и другите и себе си,недей на едни да казваш жълти на другите бели,говори конкретно,ако има какво да кажеш,разбери ме правилно!!и без това бъркотията е....до шия,и несе знае кой какво пише,и...разбери ме...
П.Петков
потребител
потребител

Мнениеот петър » Съб Окт 10, 2009 8:26 pm

здрасти П.Петков,извинявай не ти знам малкото име иначе не бих се обърнал така.Приемам критиката ти,но аз разбрам въпроса в смисъл да кажа какви мутации има на този пазар и приблизителната им цена,а не да дам класификация на мутациите изобщо и коя какво представлява.Ти се намираш на точното място,където има достатъчно информация за европейската фауна предлагам ти да ни представиш мутациите със снимков материал и кратки обяснения по видове и всички ще ти бъдат благодарни да научат повече,аз имам да довършвам нещо за цветните канари,което бях започнал,но ако не си направиш ти труда ще взема тия дни по Нова Година ДА ВИ ПРЕДОСТАВЯ И ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ.
петър
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Съб Окт 10, 2009 8:41 pm

петър написа:на този пазар търгуват обикновени любители и отделно префесионални търговци.най-интересната мутация е бял кос-беше женска и струваше175евро.най-често се срещат мутации на брезови скатии-не знам защо-виждал съм ахати,изабели,дори опали и фео-от любителите можеш да ги вземеш за 20евро с 10повече са при търговците,следват червенушките-рядко има мутации-като тази от една снимка,която показах,тук цените са около 80евро за двойка.зелениките също са на почит-в момента най-модерни са чисто жълтите-на снимките,които бях показал.долната птица е жълта зеленика-пак се опитват да ги продават в чифт с ахатова,иначе ахати-малко по-светли от дивия тип има много-цените за ахатите са 20евро,другите са около 35-40бройката,рядко се намират и мутации на елшовата скатия .Щиглеците са дефицит-май те се размножават най-трудно в неволя-срещал съм цени от 50евро за дива форма,70евро за т.нар. сибирски и около 150за белите-едната,но съм ги виждал само веднъж-такива на международни изложби италианците предлагат и за около 900 евро чифта.ако щете вярвайте и врабчета продават- и те май ще станат дефицит.дроздове също има,насекомоядните не са представени.по-късно ще ти изпратя снимка на едно славейче специално за теб.
Пешо, окюравях ве братче от търсене на тая чисто жълта зеленика. Къде си я показал да и фърля едно очо :wink:
nightingale
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изложби, пазари