Страница 2 от 6

МнениеПубликувано на: Пон Яну 03, 2011 9:04 pm
от Коста Колев
Да да знам те тези от там ги носеха в съседното село до моето и аз от там ходих да ги взимам

МнениеПубликувано на: Пон Яну 03, 2011 9:07 pm
от Коста Колев
А към Пловдив на каква цена вървят ако имаш представа , да кажеш.

МнениеПубликувано на: Пон Яну 03, 2011 9:17 pm
от Petrov
Нямам си на представа как вървят в Пловдив . Цената им по пазарите не е миродавна ! В Стара Загора са си на най-добра цена(според мен),а и знаеш какво си купуваш .

МнениеПубликувано на: Пон Яну 03, 2011 9:38 pm
от Коста Колев
Да от старозагорските съм доволен .Взех си 20 и благополучно ги изгледах без нито една жертва.

МнениеПубликувано на: Чет Яну 06, 2011 12:18 pm
от gadela
Здравейте! Според мен е хубаво да се ограничи яденето на мъжките, като се добави по голямо количество пшеничени трици, които придават обем на дажбата, не се трупа маса от тях и така може да по отслабне малко. Също така вариант е изкуствено осеменяване, но за 2 броя е голяма "играчка" - не си заслужава труда и времето но го има като вариант.
А относно женската, че лягала да търси мъжки по това време за мен е необичайно, защото по принцип започват в началото на февруари да се чифтосват, но това явление тази година го наблядавам на много места - в мойте села, в съседните, колеги са ми казвали че и по техните краища става това толкова рано. Не мога да си го обясня.

МнениеПубликувано на: Чет Яну 06, 2011 12:35 pm
от dr_lukanov
Ако пуйките са люпени през февруари-април и са бройлерни (много по-скорозрели от местните) е нормално да пронесат през късна есен, но разбира се след скъсяване на деня и застудяване-то спират и през март ще пронесат отново. В репродукторите в България люпилната кампания започва още през края на януари, а в света е целогодишно.

Изкуственото осеменяване е най-сигурния и единствен начин при производство на бройлерни пуйки. Най-сигурният начин да имаш бройлерно пуйче е да си го купиш от Хибридния център-Стара Загора или Полтри- Варна. Ако искаш да имаш малко по-добри от останалите местни пуйки: избира се 10-12 кг местен пуяк и се кръстосва с бройлерни пуйки, яйцата се люпят в инкубатор или под обикновенна пуйка или едра кокошка.

МнениеПубликувано на: Чет Яну 06, 2011 3:57 pm
от blago
Драги ми Коста-според мен хич не се занимавай с излишни експерименти! Казвам ти го от опит. Миналата година имах красив кафяв пуяк(ако разгледаш темата пуйки ще го видиш) и две бели женски, които размених с други,черна и бронзова от нашите съфоромци и приятели Ники(от Брежани) и Емо(от Благоевград).
Затворих новите женски в новия дом(м. януари) и започнах да наблюдавам какво ще става.... :cool:
Любовната игра започна в края на февруари .....моя красив пуяк се качваше върху тях -рядко,и изглежда нищо не беше направил, защото те прехвърчаха през оградата и отиваха при комшийския(черен), той ги опаткваше набързо,след което те се връщаха пак при моя, но му бягаха.И така продължи тази история до края-щом ги пуснех навън оня ги усещаше и започваше да ги вика, и те-хоп при него. :lol:
На края нито едно кафяво пуйче- всичко беше черно и бронзово!
И си мислех...какво ли щеше да стане ако комшията нямаше пуяк и аз разчитах само на моя(който те не харесаха)!?
Сега махнах всичко около празниците, а напролет живот и здраве ако реша да гледам пак-ще си купя от някъде десетина яйца или пък излюпени еднодневни. За мен това е по-добрия вариант. :drinks:

МнениеПубликувано на: Чет Яну 06, 2011 6:15 pm
от Коста Колев
Да ти кажа чесно Благо маи хич няма да ги таманя .Ще чакам сега да завали така малко повече сняг да го кусат пак и им удрям червения гердан .На пролет пак отивам в съседното село Тенево пиша си 20 и хич не се занимавам .

Какви пуйки и от къде?

МнениеПубликувано на: Вто Яну 11, 2011 5:42 pm
от kosio67
Здравейте на всички,нов съм във форума за това ако съм на неправилното място моля да ме извините.Искам да попитам няколко неща относно отглеждането на пуйки за месо.Имам помещеное около 15кв.м в него колко пуйки мога да отгледам като през деня ще са на свободна паша.Коя порода е добра за месо ако може някой да пусне и снимка.И има ли някой опит реално колко фураж и какъв трябва да изяде една пуйка за 1кг. прираст.Последно от къде може да се купят малки пуйчета и каква е цената. Предварително благодаря на всички които итговорят или ме насочат на правилното място.Забравих да кажа че се намирам на 30 км от София,ако това е важно де. :D

МнениеПубликувано на: Вто Яну 11, 2011 9:03 pm
от Коста Колев
Здравей и от мен .На 15 кв.м можеш да гледаш и 50 пораснали пуйки след като през деня ще са на свободна паша.По въпроса за фуража ядат много .Аз лично купувам отначало за малки мисирчета а после си го правя аз фуража .Царевица слънчоглед зимница и купувам компоненти за мисирки .Цената по моя край е 5лв на глава като ги взимам на 20 дена.Тази снимка която е на първа страница е на мойте - хибрид са .

Re: Какви пуйки и от къде?

МнениеПубликувано на: Вто Яну 11, 2011 9:26 pm
от Радо_88
kosio67 написа:Здравейте на всички,нов съм във форума за това ако съм на неправилното място моля да ме извините.Искам да попитам няколко неща относно отглеждането на пуйки за месо.Имам помещеное около 15кв.м в него колко пуйки мога да отгледам като през деня ще са на свободна паша.Коя порода е добра за месо ако може някой да пусне и снимка.И има ли някой опит реално колко фураж и какъв трябва да изяде една пуйка за 1кг. прираст.Последно от къде може да се купят малки пуйчета и каква е цената. Предварително благодаря на всички които итговорят или ме насочат на правилното място.Забравих да кажа че се намирам на 30 км от София,ако това е важно де. :D


Колега погледни това, би могло да ти е ориентир
http://agrosaveti.com/bee-keeping/ptice ... puyki.html
А за цена на пуйчета около 10- 20 дневна вазраст около София е м/у 8 и 17 лв за птица, зависи какво тарсиш (поне така аз ги намирах миналата година).

МнениеПубликувано на: Вто Яну 11, 2011 10:00 pm
от kosio67
Коста Колев написа:Здравей и от мен .На 15 кв.м можеш да гледаш и 50 пораснали пуйки след като през деня ще са на свободна паша.По въпроса за фуража ядат много .Аз лично купувам отначало за малки мисирчета а после си го правя аз фуража .Царевица слънчоглед зимница и купувам компоненти за мисирки .Цената по моя край е 5лв на глава като ги взимам на 20 дена.Тази снимка която е на първа страница е на мойте - хибрид са .

относно храната може ли по -подробно това 5лв за един кг. прираст ли е и до какви килограми ги гледаш.