Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Инкубатор???

Модератори: nikigeen, yuri

Re: Инкубатор???

Мнениеот Paulina » Вто Авг 16, 2011 11:32 pm

Не , не съм - немускусната може да бъде - Шилоопашата патица , Мраморна патица , Клопач , Зимно бърне , Лятно бърне ,
Сърпокрила патица , Зеленоглава патица , Фиш , Сива патица , Пекинска патица , Мандаринка , Каролинка или знам ли каква там патица ( има още видове ) .

Помолих те за снимка !
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот yuri » Сря Авг 17, 2011 4:07 am

Видове и породи са две много различни понятия :wink: .
yuri
Модератор
Модератор

Мнениеот Nicko » Сря Авг 17, 2011 11:18 am

Забелязвам, че всеки нов регистриран в форума и задал някакъв въпрос му се отговаря доста натрапчиво, надменно или подигравателно от няколко човека:shock: Дами и господа не всички са на нивото относно птиците, но пък в крайна сметка за това се включваме за да се научим долу горе по нещо :wink:
Nicko
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Сря Авг 17, 2011 11:30 am

Nicko написа:Забелязвам, че всеки нов регистриран в форума и задал някакъв въпрос му се отговаря доста натрапчиво, надменно или подигравателно от няколко човека:shock: Дами и господа не всички са на нивото относно птиците, но пък в крайна сметка за това се включваме за да се научим долу горе по нещо :wink:

На всеки нормално зададен въпрос се дава и нормален отговор . На натрапчив и подигравателен се отговаря в същият тон !
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Сря Авг 17, 2011 11:38 am

yuri написа:Видове и породи са две много различни понятия :wink: .

Тук просто "говорим" каква патица може да бъде "немускусната" . Ти ще ни обясниш разликата между порода и вид :cool:
.
.
.
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот waseto » Сря Авг 17, 2011 8:58 pm

Paulina,намерих в къщи един терморегулатор за инкубатор от баща ми който или го е купувал или е вършел на на някого някаква работа и му е бил подарен и сега реших да направя инкубатор. Имам стар хладилник,вентилаторче от компютър,но нямам хубав термометър и влагомер.Днес ходих в един магазин и мислех да си закупя същият термометър като на колегата от форума STOCKY,магазинера ми извади два такиваеднакви термометъра и двата показваха различни стойности и аз се отказах.Погледни този сайт и ми препоръчай какъв да си закупя........тези лабораторните- живачните на фирма Borisow&son хубави ли са?
waseto
потребител
потребител

Мнениеот waseto » Сря Авг 17, 2011 9:01 pm

waseto
потребител
потребител

Инкубатор

Мнениеот Paulina » Чет Авг 18, 2011 3:21 am

waseto написа:Paulina,намерих в къщи един терморегулатор за инкубатор от баща ми който или го е купувал или е вършел на на някого някаква работа и му е бил подарен и сега реших да направя инкубатор. Имам стар хладилник,вентилаторче от компютър,но нямам хубав термометър и влагомер.Днес ходих в един магазин и мислех да си закупя същият термометър като на колегата от форума STOCKY,магазинера ми извади два такиваеднакви термометъра и двата показваха различни стойности и аз се отказах.Погледни този сайт и ми препоръчай какъв да си закупя........тези лабораторните- живачните на фирма Borisow&son хубави ли са?

Съжалявам , не мога да ти препоръчам нищо конкретно - не работя с такива и не знам колко са подходящи за твоята цел . Погледни в темата Основи на инкубацията - там ще намериш предполагам нужният отговор !
.
.
.
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот paco0 » Чет Авг 18, 2011 12:11 pm

Paulina написа:
yuri написа:Видове и породи са две много различни понятия :wink: .

Тук просто "говорим" каква патица може да бъде "немускусната" . Ти ще ни обясниш разликата между порода и вид :cool:[/quo

Здравеите наскоро и аз се сдобих с тъка наречените "крякащи патици" ,за съжаление не им знам истенското име . По информация от закупилия ги човек те се различават от мускосните с това ,че мъйките стават големи колкото женските и при липса на храна или вода крякат много силно ,за разлика от мускосните патици.Ако някои си има на представа точното наименование на тази порода нека сподели :drinks:
paco0
потребител
потребител

Патици

Мнениеот Paulina » Чет Авг 18, 2011 2:52 pm

paco0 написа:Здравеите наскоро и аз се сдобих с тъка наречените "крякащи патици" ,за съжаление не им знам истенското име . По информация от закупилия ги човек те се различават от мускосните с това ,че мъйките стават големи колкото женските и при липса на храна или вода крякат много силно ,за разлика от мускосните патици.Ако някои си има на представа точното наименование на тази порода нека сподели :drinks:

Защо не качиш поне една снимка на твоите крякащи патици ? Ако не можеш тук , то пробвай в личната ти галерия или постни линк към снимките .
.
.
.
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Re: Патици

Мнениеот paco0 » Чет Авг 18, 2011 4:31 pm

Защо не качиш поне една снимка на твоите крякащи патици ? Ако не можеш тук , то пробвай в личната ти галерия или постни линк към снимките .[/quote]

Утре ще снимам и ще кача снимки .
paco0
потребител
потребител

Re:

Мнениеот miroki » Пет Авг 19, 2011 9:34 am

Pukanka написа:При отваряне за обръщане на яйцата от 36.5 става 37.5, т.е. всеки път трябва допълнителна настройка в продължение на 30 минути. Защото големите мозъци сложили крайно неподходящ потенциометър. А и много съмнителен е този техен термометър от 9 лева.

След кратко размишляване си взех инкубатора.
Забелязвам, че има същия проблем, при отваряне вдига около 1 градус за около 30-60 секунди. И се нормализира после.
Та да попитам вярно, че е за кратко, но проблем ли е?
До колко време е безопасно, повишаването на температурата.
За понижаването знам , че за 5 минути няма проблем и да е спрян и отворен ( кокошката поне за толкова става да се храни и др.работи.)

Термометъра вероятно е като твоя, като е целия вътре със сондата, показва едно, като е вътре само сондата друго, сега съм заредил 6-7 термометъра вътре дори и един за температура и всичките различно показват :)
и се чудя на кой да вярвам.
Изработка на сайт http://www.sitemiroki.net
Всичко за ездата: http://www.nomadendurance.eu
Аватар
miroki
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Пернати на двора