Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!


Бял червей - въпрос

Модератори: sandan, христо абаджиев

Бял червей - въпрос

Мнениеот Милко » Сря Авг 10, 2011 8:33 pm

nightingale написа:добре изчистеният от органиката бял червей

Ако може да ми обясните, как точно се изчистват.
Милко
потребител
потребител
 
Мнения: 38
Регистриран на: Нед Яну 23, 2011 3:23 pm
Местоположение: Бургас

Re: Бял червей - въпрос

Мнениеот nightingale » Сря Авг 10, 2011 9:47 pm

Ако известно време не е хранен той се освобождава от всичко в храносмилателната си система.
Като цяло всичко друго намиращо се в него е безвредно.
Медицината както в древноста, така и сега, все още използва този вид червеи за стопиране на гниещите процеси при отворени рани.
Червеят се храни единственно и само с мъртва тъкан а слюнката му отделя вещество забавящо гниещите процеси.
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител
 
Мнения: 3880
Регистриран на: Чет Юни 05, 2008 10:30 pm

Re: Бял червей - въпрос

Мнениеот Simo » Сря Авг 10, 2011 11:01 pm

nightingale написа:Ако известно време не е хранен той се освобождава от всичко в храносмилателната си система.
Като цяло всичко друго намиращо се в него е безвредно.
Медицината както в древноста, така и сега, все още използва този вид червеи за стопиране на гниещите процеси при отворени рани.
Червеят се храни единственно и само с мъртва тъкан а слюнката му отделя вещество забавящо гниещите процеси.

Белият червеи е официално признат единствено в Англия като алтернативна медицина и се прилага при отворени и трудно зарастващи рани .
А слюнката му съдържа не друго , а амоняк , с които разтваря гниещата тъкан. :idea:
В България е пълно с ограничени хора, с неограничени възможности.
Аватар
Simo
потребител
потребител
 
Мнения: 60
Регистриран на: Чет Мар 03, 2011 3:58 am

Re: Бял червей - въпрос

Мнениеот Милко » Сря Авг 10, 2011 11:07 pm

nightingale написа:Ако известно време не е хранен той се освобождава от всичко в храносмилателната си система.
Като цяло всичко друго намиращо се в него е безвредно.
Медицината както в древноста, така и сега, все още използва този вид червеи за стопиране на гниещите процеси при отворени рани.
Червеят се храни единственно и само с мъртва тъкан а слюнката му отделя вещество забавящо гниещите процеси.

OK . A би ли ми казал за колко точно време става въпрос , защото аз купувам белите червеи на разфасовки по 100 гр. от рибарските магазини (от тези които се намират в стърготина) . И искам да попитам : не е ли по - добре да ги изчакам да станат на мухи , защото след като ги оставя известно време да не са в хладилник те стават на зелени мухи , които той след това с охота яде.
Милко
потребител
потребител
 
Мнения: 38
Регистриран на: Нед Яну 23, 2011 3:23 pm
Местоположение: Бургас

Re: Бял червей - въпрос

Мнениеот nightingale » Сря Авг 10, 2011 11:37 pm

В рибарските магазини се продават вносни червеи ,които така или иначе не са с пълни стомаси.
Давай спокойно от тях. Може все пак да ги изчакаш три-четери дена.
При метаморфозата се губят доста вещества ,така че мухите макар и ''вкусни'' не са по добри от ларвите си.
А колкото до амоняка който Симо спомена по-горе ,според мен той е от отделителната система а не в слюнката.
А в самата нея със сигурност съм запомнил,че има вещество забавящо гниещите процеси предотвратявайки дейноста на някои бактерии,гаранция от своя страна ,че храната ще стигне за всички червеи намиращи се в трупа и те ще могат да извървят целият си път на развитие.
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител
 
Мнения: 3880
Регистриран на: Чет Юни 05, 2008 10:30 pm

Re: Бял червей - въпрос

Мнениеот Милко » Чет Авг 11, 2011 12:07 am

А трябва ли да ги режа? Или направо живи? Става въпрос за славей.
Милко
потребител
потребител
 
Мнения: 38
Регистриран на: Нед Яну 23, 2011 3:23 pm
Местоположение: Бургас


Назад към Хранене

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта