Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

ШУМЕН 2009

Re: В Нова Загора

Мнениеот didotnt » Вто Сеп 08, 2009 11:00 pm

Paulina написа:
христо абаджиев написа:Ас също бах в Н.Загора общо взето не пропускам такива мироприятия и не видях нищо трагично и отчаиващо.Всички пазари от това естество се провеждат по този начин.Това е мястото където може да намериш реализация на хобито си или където да закупиш неопходимото на свястна цена.Вупреки че условията не са от наи потходящите ас съм блогодарен че има хора които предоставят базите си за такива пазари.Както сопственика на конната база в Н.Загора,Собственика на ранчето в Сивлиево и много други.

Ти си свикнал на едно - аз на друго . . . За мене е трагично , че животните стоят в препълнени кафези , изложени на жаркото слънце без капка вода . . .

Наистина , можеш да намериш реализация на хобито си , но можеш и като незнаещ да се опариш по пръстите !
А че всичкото е за пари - това всеки го знае - или защо се продаваха и навоизлюпени пилета и патета - те кога ще порастнат ?

Условията са подходящи ( поне в Нова Загора ) - лесно се намира , а има и паркинг - но просто е нужно хората да покажат по-човечно отношение към " стоката " си !

Не ме разбирай погрешно , не виня никого ! Просто аз виждам животните с по-други очи !
Значи не си ходила на пазара във Шумен да видиш препълнени клетки,кафези и други заграждения направени от серкмета и подръчни материали :(
didotnt
потребител
потребител

Re: В Нова Загора

Мнениеот Paulina » Вто Сеп 08, 2009 11:39 pm

didotnt написа:Значи не си ходила на пазара във Шумен да видиш препълнени клетки,кафези и други заграждения направени от серкмета и подръчни материали :(

Като гледам кое смайли си използвал ( емотиконка ) усещам мълчаливото ти подкрепване на това , което съм написала !

Не , не съм ходила и може би е по-добре така ! Не виждам проблем в това да се продават животни , виждам проблем в отношениието към тях !

Ако можеха да говорят ...... :cry:
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот Мъро » Сря Сеп 09, 2009 6:36 am

по принцип в Шумен става най големия пазар бг но сигорно и най трагичния какво ли не съм виждъл
Аватар
Мъро
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Сря Сеп 09, 2009 11:17 am

myro написа:по принцип в Шумен става най големия пазар бг но сигорно и най трагичния какво ли не съм виждъл

Няма ли кой да се заеме условията на животните да се подобрят ? Няма ли кой да разбуди съзнанието на хората и да им покаже , че така не може ? Явно тези , които го правят не виждат животното като жива твар , а като насипна стока !

Има си определени стандартни норми колко животни на каква квадратура са разрешени , когато се продават . Всеки , който уважава себе си ( животните ) и положеният труд да размножи гадинките би го спазвал !

При нас , на по-големите пазари минават ветеринари на оглед и казват : това може , това не може ! На по-малките пазари стоят директно пред вратата и всеки един кафез минава през ръцете им .
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Сря Сеп 09, 2009 12:08 pm

Ех Паулина,та това е България!Какъв контрол какви пет лева.Колегите от НВМЦ са склонни да възбранят всякакъв ти прояви от такъв характер,а и до сега не съм констатирал реална причина за подобни мерки.Просто покрай сухото гори и суровото.
И знаеш ли защо и колко такива като мен никога не са се появявали с любимите си птици на подобен род базар-изложения.А да не говоря как трябва да бъдат предлагаи и презентирани качественните птици,макар да има нагласа за това ,но без реално развитие.Поне така правят хоранта на вън.
Въпросът за здравното усвидетелстване на птиците и норми, практически е регламентиран, но кокво реално се прави.Почти нищо!
Приети са директиви на ЕС и толкова.Контрола по CITE......Задължително ,но всъщност НЕ упръстеняване на номинантните форми.Готови сме!Всичко е хаус и мъгла.А от там да започнем да се джавкаме и за предлаганите цени,и корективите които определят това.
За какви норми ,какви пет лева и отношение!
Тук негласно сме разделени,което обърква съзнанието на хората и неволно масата поема по пътя на шарлатанството и ширпотребата.
Многа мага да напиша аз ,а и всеки уважаващ се развъдчик, но зопочвам да се набирам, за това и ще спра до тук!
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Мнениеот Мъро » Сря Сеп 09, 2009 1:26 pm

всеки я ударил на печелбарство никой нищо друго не го интересува като знам каква лудница ще е чак не ми се ходи.дружеството гледа да си вземе парите и друго не го интересува никаква организация всеки си е спрял колата както иска кебабчиите пак ще заемат половината място а последните години взе да запреличва и на битак циганите взеха да слагат сергии с дранкулки и парцалки има един и с рибарски такъми се научи да идва и той стана редовен и за хората който продават птици и други гадинки мястото е кът.преди като е правиха в училището поне имаше един от дружеството който нареждаше колите сега няма такива филми пълна анархия :evil:
Аватар
Мъро
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Сря Сеп 09, 2009 4:33 pm

Никой не я е ударил на печалбарство.Едва ли някой някога ще забогатее от птиците си. Това е просто манталитетът на Българина в което число влизаме и аз и ти. Нека ви разкажа нещо. Два случая в които абсурдното и безумието е налице... Преди години Българин се нуждае от присаждане на стволови клетки. Донор който да отговаря на изискванията няма и както се очартава няма и да има. Надеждата е почти нулева но все пак я има. Малолетният му син е идеалният донор.Не само ,че отговаря напълно на изискванията но и веднага е готов да спаси животът на баща си. Само ,че е малолетен и по закон родителите му трябва да дадът писменно съгласието си. Сещате се какво следва нали? Законът казва : Съгласието на баща му в случаят няма как да се приеме като обективно тъй като в случаят се касае за ''лична изгода'' и има голяма вероятност за манипулиране на детето . То не се приема. Вариянтите са два: Единият е да се промени законът ,другият е операцията да се направи нелегално, но на никого не му стиска. Бащата вярва в правдата и в страната си...... Умира след година.Системата даже не помръднала за това време. Законът е същият и сега. Това е закон за защита на човешките права.Закон в който има дупка която убива. В друг случай в Ловешкото село Лисец домашни кучета нападат на улицата стара жена и едва не я убиват. Резултатът: Два ампотирани долни крайника.Кучетата са уловени и изпратени в кучкарник за доказване на агресията си. Не се установява на кого са,макар кметът на селото да уверява, че бездомни кучета при тях няма. Човекът който се е грижел за тях вдига рамене и казва ''ама аз само ги храних'' Какво става с кучетата през това време??? Ами ще ви кажа. Те ядат нашите пари. Моите и твоите . Парите на Българксият данъкоплатец. Хранят ги.Редовно ги къпят, обезпаразитяват и всичко онова което е нужно за покриване на европейските норми за защита на животните. От месец март (мисля че) досега системата ни НЕ си мръдна пръста за доказването на вече доказаната им агресия . С две думи решение за тяхното умъртвяване няма. По закон след кастрация и маркиране животните се връщат обратно на мястото на изземване.Селото ,роднините на жертвата и кметът очакват тяхното триумфално завръщане. Всяка саморазправа от тяхна страна с животните е наказуема Защо ли??? Е как защо?! Защото освен закон за хората ние си имаме и закон за животните. :evil: Защо ви го разправям това? За да престаните да мислите със задниците си и да проумеете,че на светът истините са много. Гулд приятелю знам ,че след твоето трогателно становище относно некоректното и грубо отношение към птиците ,ще си нарамиш ръждясалата манехера(образно казано) и още в събота ще разпориш стомасите на няколко гривека и пъдпъдъка.Спорт нали.По закон е така. :| Съжалявам ,че те споменавам, нищо лично но понеже знам ,че си ловджия. Да не говоря пък какви снимки се пускат и то от уж канарджии разбирачи. Снимки на канари на които като видиш условията на живот и ще ти се доплаче. Така, че не онея с кебапчетата и със срекметата с гълъби са ни виновни.
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Сря Сеп 09, 2009 10:57 pm

Съжалявам,че както винаги темата върви към разводняване и излишно политиканстване.Акцентът е върху абсурдното.Не съм искал да убидя някого ,просто желанието ми бе да посоча поне една причина защо нещата не вървят към добро.
Дали въобще ще се случи ШЕНГЕН, ИЛИ ВСИЧКО Е ТЕАТРО! :drinks:
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Мнениеот Мъро » Чет Сеп 10, 2009 7:13 am

не говорех аз и ти или някой друг че като изкараме две рошави гарги да продаваме сме я обърнали на печелбарство говоря за това че даже общината иска да организира изложба пазар зада може да пребере таксите и наемите а колко ли хора в общината се занимават с птици или други животни че те да организират изложба.преди години пускаха по двама кебабчии а сега са 22 повече прилича на изложба за кебабчета от колкото за птици и защо,защото аз ако вляза да продавам на мен ще ми вземат 2 лв такса а на кебабчията 200 това не е ли печелбарство от страна на дружеството.пролетта на един квадрат 4 човека си сложиха клетките една върху друга защото нямаше място къде да ги сложат и то пак заради тези със кебабчетата и сергиите.съгласен съм че дружеството се издържа с тези пари от таксите и наемите но от година на година все повече стават хората който продават всичко друго но не и животни.според мен това вече не е животински пазар.от колко години не е имало в шумен истинска изложба а само пазари защото общината гледа да одере дружеството много пари за зала а дружеството ако ги даде неговата печалба ще е по малка а парите в кой джоб влизат никой не знае.омагьосън кръг а за такива като нас на който птиците са ни просто хоби никой не мисли
Аватар
Мъро
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Чет Сеп 10, 2009 9:06 am

Да.Прав си.В предният пост не се беше доуточнил.
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот lucata » Чет Сеп 10, 2009 11:49 am

значи кога последно ще е пазара есента и на кое място 4е ми е малко дале4 да знам дали да доида и дали ще ми е удобна датата
lucata
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Чет Сеп 10, 2009 3:48 pm

Oт вчера се заговори ,че са я изместили за 4 октомври. Но още нищо не е сигорно.
nightingale
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изложби, пазари