Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Инкубатор???

Модератори: nikigeen, yuri

Re: Инкубатор???

Мнениеот paco0 » Пет Юли 08, 2011 8:12 pm

STOCKY написа:само да попитам, чинийките в инкубатора ми са 3 - около 30см дълги и 6-7см широки, през колко дни да ги доливам с вода?

В самото начало недеи слага и 3 те чиниики а да кажем 2 те като видиш че водата се изпарява просто ги доливаш,не сменяи водата.Наи добре е да си закупиш влагомер и да следиш по прецизно влагата ,защото без влагомер трудно ще стане влагата в инкубатора зависи и от времето навън такаче е почти задължително да имаш влагомер.Като си намериш пиши и ще те въведа накратко как трябва да са стоиностите! :drinks:
paco0
потребител
потребител

Мнениеот STOCKY » Пет Юли 08, 2011 8:24 pm

не ми трябва влагомер и без него става, стига да нацелиш температурата.. моя като го настроя на 37.8-38 влагата също е добре, щом в инкубатора има 3 чинийки няма смисъл да махам едната.. просто след 19-я ден, ще започна да ги пръскам с хладка вода и може да добавя още едно по малко съдче.. :drinks: :wink:
Аватар
STOCKY
потребител
потребител

Мнениеот paco0 » Пет Юли 08, 2011 9:14 pm

Виж сега моя инкубатор е същият като твоя. Вчера го тествах при 3 те ванички пълни с вода влажността при слънчево време става 100% ,не ми се мисли в дъждовно каква ще е . Ако процедираш така както мислиш и 1 пиленце няма да искараш , при уживяването на зародиша 10-15 ден 80% от пиленцата ще се удавят при такава влажност , по въпроса за техниката на инкубатора не разбирам , но времето през инкубационния период го знам почти перфектно. Ти си знаеш ,но по добре ме послушаи!!! Не те съветвам за зло ... Прочети някоя друга книга или тема и ще се убедиш сам :wink: :wink:
paco0
потребител
потребител

Мнениеот STOCKY » Съб Юли 09, 2011 3:32 pm

здравейте, проблем ли е ако температурата на въздуха в инкубатора е 37,8 а стайната от 22 до 24,5 ?
Аватар
STOCKY
потребител
потребител

Мнениеот Nicko » Съб Юли 09, 2011 8:36 pm

STOCKY написа:здравейте, проблем ли е ако температурата на въздуха в инкубатора е 37,8 а стайната от 22 до 24,5 ?
Специалистите ги няма да ти обяснят, но според мен е добре :cool:
Nicko
потребител
потребител

Мнениеот DZATARA » Съб Юли 09, 2011 10:06 pm

STOCKY написа:здравейте, проблем ли е ако температурата на въздуха в инкубатора е 37,8 а стайната от 22 до 24,5 ?

Никакъв проблем не е.
Аватар
DZATARA
VIP
VIP

Мнениеот STOCKY » Съб Юли 09, 2011 10:32 pm

DZATARA написа:

Никакъв проблем не е.

ОК, имам още едно въпросче: В инкубатора имам 3 продълговати съдчета за вода, не са сложени по дъното, имат си направено място в инкубатора, та мисълта ми е, след 18-я ден, когато влажността трябва да се засили, дали трябва да добавя, още едно съдче с вода.. ще му намеря място. Нямам влагомер за измерване на влагата в инкубатора , затова питам. Ето и снимка на съдовете, който са сега: http://prikachi.com/images/439/3550439z.jpg
Аватар
STOCKY
потребител
потребител

Мнениеот Petrov » Съб Юли 09, 2011 11:18 pm

Каквото и да ти кажем ще бъдат празни приказки !
Влагата трябва да се измери с подходящ влагомер.Как ние да отгатнем по снимки дали е добре или трябва ли да слагаш още съдове с вода ?!
Аватар
Petrov
потребител
потребител

Мнениеот DZATARA » Съб Юли 09, 2011 11:38 pm

STOCKY написа:
DZATARA написа:

Никакъв проблем не е.

ОК, имам още едно въпросче: В инкубатора имам 3 продълговати съдчета за вода, не са сложени по дъното, имат си направено място в инкубатора, та мисълта ми е, след 18-я ден, когато влажността трябва да се засили, дали трябва да добавя, още едно съдче с вода.. ще му намеря място. Нямам влагомер за измерване на влагата в инкубатора , затова питам. Ето и снимка на съдовете, който са сега: http://prikachi.com/images/439/3550439z.jpg

Значи колега,Петър е много прав като ти казва че няма как да знаеме дали е добре или не с тези съдове,според мен през инкубациония период трябва да си с единия съд а накрая през люпилния трябва да са всичките,но ако питаш мене вземи си купи един влагомер и си реши проблема,става дума за двадесет и неколко лева примерно ето такъв с косъм...

Изображение
Аватар
DZATARA
VIP
VIP

Мнениеот STOCKY » Нед Юли 10, 2011 8:54 am

Единия ми се струва малко, в инкубационния период, ще съм с два, а в люпилния, ще добавя и 3-я.
Аватар
STOCKY
потребител
потребител

Мнениеот Nicko » Нед Юли 10, 2011 12:51 pm

Колега DZATARA, а от къде ги купуваш тези хидрометри ? Намерих някакви в зоомагазините ама ми се струват, че не са точни. Принудих се да меря със сух и влажен термометър, но пък са големи и не ми е удобно :think:
Nicko
потребител
потребител

Мнениеот DZATARA » Нед Юли 10, 2011 5:47 pm

Nicko написа:Колега DZATARA, а от къде ги купуваш тези хидрометри ? Намерих някакви в зоомагазините ама ми се струват, че не са точни. Принудих се да меря със сух и влажен термометър, но пък са големи и не ми е удобно :think:

От една лаборатория тук в София в квартал Павлово
Аватар
DZATARA
VIP
VIP

ПредишнаСледваща

Назад към Пернати на двора