Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!


Декоративни породи кокошки

Модератори: nikigeen, yuri

Re: Декоративни породи кокошки 3

Мнениеот ZDRAVKO » Вто Ное 15, 2011 11:39 pm

Доста от в първоначално внесените породи не отговориха на очакванията :D например барневерделите с ниска носливост италянките-плашливи виандотите бавно израстват :think: както бях казал теоретичните познания се разминават с практиката :cool: Виандотите и аз ги харесвам като цветови вариации но като екстериор ми изглеждат жалки
Аватар
ZDRAVKO
потребител
потребител
 
Мнения: 296
Регистриран на: Чет Яну 29, 2009 9:26 pm
Местоположение: SOFIA

Re: Декоративни породи кокошки 3

Мнениеот Paulina » Сря Ное 16, 2011 1:23 am

valmar написа: .....иначе силната смеска, която не може да си купите от нито един магазин в България ги удря в краката........

Би ли обяснил ?
Тази година имам подобен проблем , но не исках да вярвам , че е от храната :-| !
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител
 
Мнения: 3164
Регистриран на: Вто Мар 10, 2009 12:59 am

Re: Декоративни породи кокошки 3

Мнениеот dr_lukanov » Сря Ное 16, 2011 10:31 am

Бих желал да изясним нещо, под декоративно/изложбено/любителско птицевъдство на последно място би трябвало да стои продуктивната страна! На първо място е какъв външен вид, държание и потребности да ви удовлетворява, а всеки който иска по-високопродуктивни птици .... има и такива също чистопородни. За тези които държат на продуктивността и рентабилността, а не на екстериор си взимат хибридни носачки и/или бройлери и са щастливи.


ПП: Има и друг комбиниран вариант, който съм избрал аз, а именно гледам си чистопородните птици за кеф, а бройлерите и носачките за продукция без да влагам емоции в тяхното отглеждане.
Аватар
dr_lukanov
VIP
VIP
 
Мнения: 1921
Регистриран на: Вто Ное 18, 2008 11:55 am
Местоположение: Стара Загора

Re: Декоративни породи кокошки 3

Мнениеот blago » Сря Ное 16, 2011 12:25 pm

Напълно съм съгласен с Христо и искам да допълня още нещо в отговор на Valmar- да, когато форсираш птиците със силна храна е напълно възможно и Виандота да ти пронесе на шест месеца- а петлите да ги удари в краката, но когато гледаш птици за развъдно семейство, то те ще пронесат нормално-между седми и осми месец. Според мен за силна храна са подходящи само бройлерите. При другите птици тя може да доведе до неприятни последици. И е хубаво за подрастващите пилета, независимо каква порода са , да им се дават зелени фуражи, в зависимост от сезона, защото са богати на витамини-трева, зелеви листа, ябълки, разни млечки, глухарчета и бурени. Храната трябва да е умерено богата на протеини и богата на витамини от природата.
Аз съм постигнал този хранителен режим-баланс при моите птици, без да влагам кой знае какви знания по въпроса с течение на годините, и смея да твърдя, че не съм имал проблеми, птиците ми изглеждат добре и тези, които трябва да снасят яйца-си снасят нормално за съответната възраст. И е препоръчително птиците да се движат- то същото се отнася и за хората, всяко обезджижване комбинирано с неправилен хранителен режим води до затлъстяване и куп болести.
Ще дам малък отговор и на Zdravko- да Здравко, италианките са плашливи, но това си се знае и никой не е очаквал друго, аз реших да експериметирам с тази порода, за да видя дали няма да постигна някакъв успех в тази насока, но се оказа, че това което е доказано и го пише за тази порода си е така.
За Барневелдера-тя не е яйценосна порода, така че никой не може да очаква сериозни резултати от нея. Тук знам ,че повече птици от този модел отглеждат Емо и Пламен Спасов- те могат да говорят по компетентно по този въпрос.
А Виандотите имат най-много разцветки и една от най-красивите породи и никак не ми изглежда жалка, но това си е мое лично мнение. :cool:
Все пак темата се казва-декоративни породи кокошки, преди две години нямаше толкова породи внесени в България и е поощрително, че интереса към отглеждане, колекциониране и развъждане на чистокръвни птици се промени особенно в последната година и то в положителен смисъл.
.
.
" Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам животните" - Джордж Бърнард Шоу
Аватар
blago
потребител
потребител
 
Мнения: 320
Регистриран на: Пет Фев 06, 2009 2:03 pm
Местоположение: Sofia

Re: Декоративни породи кокошки 3

Мнениеот valmar » Чет Ное 17, 2011 11:38 pm

Според мен храната е най-важна. Лоша храна и след три дни настръхнали пилета. Аз практикувам като си купувам голямо количество смеска и храня два-три месеца с нея като ми остане сто килограма купувам нова и я разреждам стара с нова 50/50. Не храня със смеска от магазините а купувам от приятел който има фуражен завод за собствена употреба. Всички породи се чувстват идеално с изключение на петлите виандотите.
До Паулина: ако можеш да ми дадеш някакъв сайт за Националната изложба на Германия която ще се проведе в Лайпциг от 02.12.11
Vratza , Valentin Semkov , Tel: 0888750721 ; 0878728244 ; 0897893792
Аватар
valmar
потребител
потребител
 
Мнения: 15
Регистриран на: Сря Яну 14, 2009 6:26 pm
Местоположение: Vratza

Re: Декоративни породи кокошки 3

Мнениеот Paulina » Пет Ное 18, 2011 12:07 am

valmar написа:.........До Паулина: ако можеш да ми дадеш някакъв сайт за Националната изложба на Германия която ще се проведе в Лайпциг от 02.12.11

Не знам какво точно ти трябва , но виж това дали ще ти свърши работа :

http://www.lipsia-rassegefluegel.de/ind ... &Itemid=61

Ако те интересува друго пиши да знам .
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител
 
Мнения: 3164
Регистриран на: Вто Мар 10, 2009 12:59 am

Предишна

Назад към Декор. кокошки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 19 госта