Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Инкубатор???

Модератори: nikigeen, yuri

Re: Инкубатор???

Мнениеот Мони » Пет Май 27, 2011 9:58 pm

Колеги може ли някои да ми каже откаде мога да намеря термовлагомер със сонда за инкубатор.
Аватар
Мони
потребител
потребител

Мнениеот DZATARA » Пет Май 27, 2011 11:49 pm

Тук има всичко

http://l2.hifort.net/products/app
Аватар
DZATARA
VIP
VIP

Мнениеот Мони » Съб Май 28, 2011 1:18 pm

DZATARA написа:Тук има всичко

http://l2.hifort.net/products/app

Благодаря колега
Аватар
Мони
потребител
потребител

Re: Основи на инкубацията

Мнениеот Nicko » Вто Май 31, 2011 12:44 pm

david_67 написа:
Емо написа:Поздравление за ентусиазма и добрата работа с преработката на камерата в инкубатор (две крушки - равномерност и добра защита при изгаряне на едната)!

Пожелавам Ви много прекрасни пиленца! :wink:

пп.имам леко притеснение с голямата площ на съда с вода! Виждам че влагомера е вътре! При мен като отворя вратата и показанията на влагомера падат рязко (но той е електронен и показанията са отвън а датчика е вътре). Вашият може би не е с такава бърза реакция и има по голяма инертност но да не Ви подведе!

Успехи и чакаме снимки на пиленцата! :wink:

Да уточня нещо : Първо най добрият влагомер не е електронният , а този дето е от естествен материал сиреч направен от косъм от кнска опашка ! А що се отнася до съдината с водатазависи от литража на инкубатора и от броя и големината на вентилационните отвори !
Всеки сам си преценява какъв размер на съдъ с вода да сложи стига да има люпимост !

Във всички случеи факторът се определя не от литража на съдъ ,а от площа на изпарение! :D
Не е точно така :nono: Постави съда в близост до нагревателя и далеч, пък да видим :cool:
Nicko
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Сря Юни 01, 2011 1:01 am

Nicko написа: Не е точно така :nono: Постави съда в близост до нагревателя и далеч, пък да видим :cool:

Дали съда ще е в близост до нагревателя или далеч от него е все тая - от съдина с голяма площ ще се изпарява повече , отколкото от такава , с малък отвор - това се учи още в училище :!:

А що се отнася до инкубаторите - независимо къде е поставена водата ( съдинката ) влажността трябва да е навсякъде еднаква , за да имат всички пилета еднакви шансове да се излюпят .
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот Nicko » Сря Юни 01, 2011 7:52 am

Paulina написа:
Nicko написа: Не е точно така :nono: Постави съда в близост до нагревателя и далеч, пък да видим :cool:

Дали съда ще е в близост до нагревателя или далеч от него е все тая - от съдина с голяма площ ще се изпарява повече , отколкото от такава , с малък отвор - това се учи още в училище :!:

А що се отнася до инкубаторите - независимо къде е поставена водата ( съдинката ) влажността трябва да е навсякъде еднаква , за да имат всички пилета еднакви шансове да се излюпят .
Постави един и същи съд в близост до нагревателя и вентилатора и далеч от него и виж сама разликата. Мисля, че Емо също го беше споменал някъде :cool:
Nicko
потребител
потребител

Мнениеот david_67 » Сря Юни 01, 2011 9:03 am

Приятел с това се занимавам почти 20 години . Как може да се промени влажноста в инкубатора без да се увелечи площа на изпарение ,при положение че температурата в инкубатора е постоянна и вителатора уравновесява темтературата във всички краища и точки в него???
Където и да поставиш съдината с вода влажноста ще е една и съща при регулирана температура в случея 37,8!
Друг е въпросът когато влажноста се увеличи /в случея площа на изпарение/ тепературата се увеличава и обратно ! :lol:
Аватар
david_67
бан
бан

Мнениеот Роско » Вто Юни 14, 2011 10:41 pm

Ivkonnii написа:
Каралов написа:Искам да попитам за отдушниците,къде се слагат и каква е тяхната роля?

Моите одушници са на капака не инкубатора, но има и такива, които са и отстрани. Ролята им е за охлаждане на яйцата, както и приток на свеж въздух. Ако нямаме одушници, яйцата биха се опекли и няма нищо да извадиш.

Яйцата няма да се опекат ако си с терморегулатор :wink: и главната им роля е да снабдят инкубатора със свеж въздух в периода след 15-ия ден,когато започва зародиша да диша.Нуждите от свеж въздух след този период до излюпването нарастват!
Роско
потребител
потребител

Мнениеот STOCKY » Сря Юли 06, 2011 7:20 pm

Здравейте, имам проблем с инкобатора/за люпене на пилета/. Вчера ми беше 23-я ден и се излюпиха само 4 пиленца от 42 яйца, невярвам да има още за люпене, защото вече няма напукани. Всички яйца имаха пиленца в тях, но не са могли да си отворят ципата и да счупят черупката за да излезнат. През цялото време докато се люпеха, всеки ден по веднъж ги обръщах яйцата, не съм сменял местата им, пръсках ги с вода за да се охлаждат, но пак няма резултат.... температурата е добра, но пак нещо КУЦА.... моля, някой по запознат да ми каже каде греша, че вече нямам нерви :@
Аватар
STOCKY
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Сря Юли 06, 2011 7:37 pm

STOCKY написа:Здравейте, имам проблем с инкобатора/за люпене на пилета/. Вчера ми беше 23-я ден и се излюпиха само 4 пиленца от 42 яйца, невярвам да има още за люпене, защото вече няма напукани. Всички яйца имаха пиленца в тях, но не са могли да си отворят ципата и да счупят черупката за да излезнат. През цялото време докато се люпеха, всеки ден по веднъж ги обръщах яйцата, не съм сменял местата им, пръсках ги с вода за да се охлаждат, но пак няма резултат.... температурата е добра, но пак нещо КУЦА.... моля, някой по запознат да ми каже каде греша, че вече нямам нерви :@

Грешката ти е , че си обръщал яйцата ! Аз спирам въртенето към 17-тият ден и по принцип се люпи всичко , което е живо в яйцето . Също така , за да не могат малките да пробият ципата , то явно влажността в инкубатора ти не е била достатъчна ! Какво значи " температурата е добра" ???
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот STOCKY » Сря Юли 06, 2011 11:00 pm

Те се въртят сами вътре в инкубатора/автоматично/, но и аз ги ги местя и въртя - примерно, които са в средата ги слагам в края, някой път и го въртя, въпреки, че автоматично се въртят. Какво значи температурата е добра? - значи, че през всичките 21 дни, се поддържа на 37 и половината, както ми е казал дядо ми :))) и всеки ден ги по веднъж ги пръскам с вода за да са по влажни... мисля, че грешката ми е някъде в последните дни, неправя нещо както трябва, просто немогат да си счупят яйцето и да излязат. Нека, някой ми обясни, каде бъркам, и ако може да ми напише едно по едно какво трябва да правя от 1вия ден до последния, моля ви, вече чувствам, че извършвам грях да изхвърлям толкова живи пиленца ... това е, айде помагайте
Аватар
STOCKY
потребител
потребител

Инкубатор

Мнениеот Paulina » Сря Юли 06, 2011 11:50 pm

STOCKY написа:Те се въртят сами вътре в инкубатора/автоматично/, но и аз ги ги местя и въртя - примерно, които са в средата ги слагам в края, някой път и го въртя, въпреки, че автоматично се въртят. Какво значи температурата е добра? - значи, че през всичките 21 дни, се поддържа на 37 и половината, както ми е казал дядо ми :))) и всеки ден ги по веднъж ги пръскам с вода за да са по влажни... мисля, че грешката ми е някъде в последните дни, неправя нещо както трябва, просто немогат да си счупят яйцето и да излязат. Нека, някой ми обясни, каде бъркам, и ако може да ми напише едно по едно какво трябва да правя от 1вия ден до последния, моля ви, вече чувствам, че извършвам грях да изхвърлям толкова живи пиленца ... това е, айде помагайте

Значи още веднъж от мен , пък ти ако искаш го разбирай - след 17-тият ден яйцата вече не се въртят :nono: ( става въпрос за кокоши яйца , а иначе въртенето се спира 3 дни преди очакваното излюпване на съответният вид птица ) !!!
След като ти се въртят автоматично трябва или да спреш това или да ги поставиш в някаква тепсия , тава , шкаф , чекмедже или нещо подобно , където яйцата ще могат да "починат" и пиленцата в тях да се завъртят в положение за излюпване !
Двете ти изказвания нещо не се връзват , а именно : "не съм сменял местата им" и "които са в средата ги слагам в края" :think:
37,8 градуса е по-добра температура :D При това всекидневното пръскане с вода е също излишно и грешно ! В инкубатора трябва да имаш съдинки с вода , която да се изпарява - как стои тук въпроса ???

Къде бъркаш ти обясних , но с това "айде помагайте" нещо си сгрешил в интонацията :twisted:

Ако не намериш и сега задоволителен отговор то просто попитай пак дядо ти ! :mrgreen:
.
.
.
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Пернати на двора