STOCKY написа:
Имам 2 въпросчета:
1. Вече 2-ри ден от, както съм пуснал инкубатора и забелязах, че 3-4 пъти температурата от 37.8 падна на 2 пъти до 37.3 и веднъж се качи до 38, проблем ли е това?
2. Проблем ли е, ако монтирам вентилатор от компютър на ръчен икубатор, ако не къде е най-добре да го сложа?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Според мен "пулсиране" на температурата в инкубатора се дължи по-скоро на терморегулатора или голямата инерция на нагревателя Добре е ако се ползват ел.крушки 100 вата или друга мощност свързани последователно и паралелно за достигане на необходимата мощност.При този начин на свъзване инерцията на нагревателя много по малка а топлината отделена от крушките е по много А за терморегулатор бих предложил една схема публикувана в списание "РАДИО ТЕЛЕВИЗИЯ ЕЛЕКТРОНИКА" година1996 бр.11-12.
Схемата е много лесна и евтина.Поддържа температура с точност 0.2гр.С. Аз го ползвам вече 4-5годинии съм доволен.Който реши да го прави трябва да промени няколко съпротивления за да регулира температура до 40гр. Тя както е побликувана е доколкото си спомням до 26гр.С. Дано съм бил полезен и не съм открил топлата вода.
p.s. Цялата поредица списания от 1952 до 2000г. я има в "P2Pbg.com" и е свободна за теглене. Иска само регистрация.